Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

I  TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT

Ihmiskunnan tulevaisuuden näkymät ovat valtavat. Tiedemiehet työskentelevät kuumeisesti kaikkialla maa-ilmassa ja pohtivat elämän ja kuoleman kysymystä. Kaipuu uuden etsimiseen ja toteuttamiseen on painettu meidän sisimpäämme. Jos-sakin hyvin syvällä, tiedostamattomassa mielemme syvyydessä, elää tutkimusmatkailija. Kaikilla ei vain ole mahdollisuutta toteuttaa kaipuutaan. Niiden sisimmässä, jotka ovat saaneet toteuttaa unelmansa, on kuitenkin pohjaton jano löytää jälleen jotakin uutta. Ihmiskunta on loputtomalla löytöretkellä elämään.

Avaruus on aina kiehtonut ihmisen mielikuvitusta. Ensimmäinen ihminen, joka kävi kuussa 1960-luvulla, oli amerikkalainen Jumalaan uskova astronautti. Oli koittanut ihmiskunnan yhteinen suuri hetki. Odotus leijaili ilmassa. Miljardit ihmiset odottivat kaikkialla maailmassa radioittensa äärellä. Toimisiko yhteys kuusta maahan? Se toimi.

Rauhallinen miehen ääni täytti eetterin: " Alussa loi Jumala taivaan ja maan." Miljardien ihmisten hämmästykseksi astronautti luki Raamatusta, 1. Mooseksen kirjasta, luomiskertomuksen. Oudosta alusta huolimatta ihmiskunnassa riemuittiin. Olihan nyt otettu ensimmäinen askel maailmankaikkeuden valloittamiseksi. Suurvaltojen keskuudessa alkoi kilpavarustelu. Ensimmäinen venäläinen astro-nautti ja ateisti, Juri Gagarin, kävi kuussa ja sanoi, että hän ei nähnyt mitään Jumalaa avaruudessa .

Jumala oli palvelijansa välityksellä ilmoittanut, että Hän elää ja odottaa Hänelle kuuluvaa kunnioitusta. Paholainen oli pyrkinyt airuensa välityksellä osoittamaan, että mitään Jumalaa ei ole olemassa.

Muutaman kuukauden kuluttua siirrymme uuteen vuosituhanteen. Avaruuden valloitus jatkuu. Enää ei mene kauan, kun ensimmäinen avaruusturistibussi on todellisuus ja kuumatkailu voi alkaa.

Meissä ihmisissä on pohjaton halu pyrkiä murtamaan kaikki lait. Maaplaneetalla eikä koko maailmankaikkeudessa saisi olla mitään sellaista, mitä me emme hallitsisi.

Kuolema pelottaa meitä, siksi kuolema on meidän vihollisemme. Onhan sillä kauhistuttava valta siirtää sielu hetkessä suureen tuntemattomaan. Taivas ajatuksena kiehtoo ja kadotus kauhistuttaa meitä, sillä ne ovat todellisuutta, mutta suuri tuntematon on utopiaa.

Elämä on jäänyt niin monella elämättä, monet haaveet toteuttamatta. Silloin, kun elämä on tarjonnut ruusuiset puolensa, ei ole osattu muuttaa haaveita todellisuudeksi, silloin kun on ollut murheita, on annettu niiden masentaa ja musertaa, niin ettei ole uskallettu elää.

Luulisi, että rikkaat ihmiset uskaltavat elää, mutta köyhät eivät. Heillä on yhtäläinen rakkauden nälkä ja jano, ihmisiä, jotka odottavat, että heitä huomioitaisiin. Rikas ihminen on harvoin onnellinen. Jos hän osaa käyttää rikkauksiaan toisten hyväksi, hän saa kunnioitetun aseman yhteiskunnassa. Häntä pokkuroidaan ja arvostetaan hänen asemansa ja varallisuutensa, harvoin hänen itsensä tähden. Rikas voi olla joko alaistensa orjapiiskuri tai idoli eli ihanne.

Bill Gates, joka perusti Microsoft nimisen firman, on maailman rikkaimpia miehiä. Hänen reaaliomaisuutensa arvoksi lasketaan 50 miljardia markkaa. Tämä talousnero on sanonut, että kun hän täyttää 50 vuotta, hän antaa hyväntekeväisyyteen 90% varoisttaan. Mistä Bill Gates tietää, elääkö hän vielä silloin?

Voihan olla, että hän on jo siihen mennessä saanut kaiken, mitä elämä voi rikkaalle antaa.

Jos sinä aiot tehdä varoillasi hyvää, tee heti, mutta älä odota, että Jumala avaa sinulle hyvien tekojesi tähden taivaan portit. Ne avataan vain nöyrillle ja heillekin armosta ei ansioista.

Televisiossa oli ohjelma maailman kaikkien lasten satusedästä, Walt Disneystä. Ohjelmassa kerrottiin, miten Disney oli halunnut, että hänen kuoltuaan hänen ruumiinsa syväjäädytet-täisiin. Tämä odotus kertoo rikkaan liikemiehen halusta hallita kuolemaa. On vain ajan kysymys, milloin tiedemiehet voisivat murtautua elämän ja kuoleman välisen muurin läpi? siinä Disneynkin odotus. Voitaisiinhan silloin hänetkin herättää eloon koska vain. Hän saisi herätä uuteen ihmeelliseen aikaan ja uusiin seikkailuihin. Ehkä Disney luuli, että hän olisi silloinkin rikas ja arvostettu.

Me rakastamme vauhtia

Esi-isämme ajaa köryyttelivät hevosvetoisilla kärryillä, joissa oli puiset vanteet. Silloin tiet olivat surkeita ja matkat tuntuuivat pitkiltä. Nykyään välimatkat Tellus-planeetallamme ovat ikään kuin lyhentyneet. Matkustaminen on joustavaa ja nopeaa. Alle vuorokaudessa voimme lentää melkein mihin tahansa maailmankolkkaan. Nykyaikaisilla autostradoilla voidaan ajaa jopa yli 200 km/t. Nopeimmat pikajunat kiitävät yli 300 km tunnissa. Toinen toistaan upeammat ja mahtavammat merten kyntäjät kuljettavat ihmisiä ja tavaraa maasta toiseen. Jättiläistankkerit vievät raakaöljyä jalostet-tavaksi teollisuuden ja talouksien tarpeisiin.

Hetkessä saadaan tiedot maailman eri puolilla tapahtuvista asioista kuvi-neen. Maailman laajuinen internet on avannut mahdollisuudet nopeisiin sähköposti-yhteyksiin. Minulla ja ystävälläni, joka on lähetyssaarnaajana Japanissa, on internet-yhteys, ja myös käytämme sitä. Riippuen siitä, onko tietokoneverkossa tungosta, sanoma saattaa olla perillä vaikka heti, kun se on lähetetty.

Tieteen saavutukset kaikilla elämän aloilla ovat mahtavia. Luulisi, että me olemme onnellisia, kun saamme elää näin ihmeellisessä ajassa, mutta olemmeko me onnellisin?

©2019 layout206 - suntuubi.com