Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Syyllisyys painaa ihmistä, ja siitä ei näytä olevan poispääsy mahdollisuutta. Moni nainen on itkenyt koko elämänsä sitä, että hän oli antanut tehdä abortin. Syyllisyys saattaa painaa myös lääkäriä ja sairaanhoitajia, jotka yhdessä olivat tehneet sikiön poiston.

Syyllisyys painoi USA:n armeijan lentoupseeria, joka antoi pudottaa atomi-pommin Hiroshimaan, Japaniin. Tämä kansallissankariksi julistettu ja majuriksi ylennetty upseeri oli tunnettu kovahermoiseksi mieheksi. Kun hän sai tietää, että kymmenettuhannet syyttömät ihmiset olivat kuolleet, ja sadattuhannet olivat jääneet hirvittävien kärsimysten puristukseen, hän menetti hermonsa ja huusi: "Lapsia palaa!" "Lapsia palaa!"

Majurista tuli ihmisarka. Hän oli epätoivoinen ja teki ryöstön, sillä hän halusi sovittaa tekonsa. Mies joutui vankilaan, mutta, hän ei vapautunut syyllisyydestä.

YK ja USA:n johtama Nato ovat ottaneet omantunnon roolin maailmassa. Nato on osoittanut Kosovon tilanteessa, että keinoja ei kaihdeta. Ikävintä on, että usein tällainen rangaistustuomio on osoittautunut aika tehottomaksi sille, jolle se on tarkoitettu.

Köyhä kansa on aina maksanut ja maksaa tässäkin tapauksessa raskaimmat lunnaat. Kansojen johtajat ovat niin kuin Pilatus muinoin pesseet kätensä puhtaiksi teoistaan.Kuka kantaa vastuun siitä kärsimyksestä, mitä suurvallat ovat eri puolilla maailmaa saaneet aikaan. Se, mikä koskee kansoja, koskee myös yksilö ihmis-tä.

Meillä kaikilla on ollut elämässämme tilanteita, joissa olemme toimineet taitamattomasti. Menneisyydellä ei ole kuitenkaan oikeutta hallita meitä, onhan Jumala antanut sen meille Jeesuksen ristinkuoleman tähden anteeksi. On asioita, joille emme ehkä juuri nyt voi mitään. Mutta me emme ole onnellisia, ennen kuin asiat on korjattu.

Voin lohduttaa sinua, murheellista. Sinäkin voit sekä saada anteeksi että kykenet antamaan anteeksi, jos vain tahdot.©2019 layout206 - suntuubi.com