Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Nuorisoromaani Afrikasta: Heikki Valpas

Kalunga oli jo varttunut nuorukaiseksi, kun eräänä amuna kylän asukkaat heräsivät karmeaan ääneen...


ORJAKAUPPIAS III


Vuodet olivat kuluneet. Kalunga oli kylässä rohkean nuoren maineessa. Hänen elämänsä kuului kokonaan Jeesukselle ja se teki hänestä aivan pelkäämättömän. Kyllä Kalungakin pelkäsi, mutta hän voitti Pyhän Hengen avulla pelkonsa. Usein nähtiin nuorukaisen joko yksin tai vanhempien kanssa kiirehtivän lähetysasemalle hengelliseen kokoukseen. Sanan kuulosta hän sai voimaa Kristuksen seuraamiseen.

- Pang!Pang! Pang! Kun säikähtäneet kyläläiset saivat silmänsä auki, he saivat kauhukseen huomata, että koko kylä oli vallattu. Pelosta vavisten saapuivat miehet, naiset ja lapset kylän keskellä olevalle käräjä aukealle. Siellä istui päällikön korkealla istuimella suurikokoinen arabi. Julmasti,säälimättä katsoivat valloittajan kotkansilmät peloissaan väriseviä kyläläisiä. Alkuasukkaat tiesivät, että kylään hyökänneet arabit olivat säälimättömiä orjien metsästäjiä.

- Hyvistä orjista maksetaan suuret summat orjamarkkinoilla, siksi jotkut helpon rahan toivossa ryhtyvät tähän ihmisarvoa halventavaan työhön. Armotta katkaistaan läheiset perhesiteet. Uljaimmat ja kauneimmat viedään kylistä. Jäljelle jääneet jäävät suuren surun valtaan, Ndege kuiskasi hiljaa vaimolleen ja pojalleen.
Kylän asukkaat seurasivat vaiteliaina tapahtumia, sillä he tiesivät, että pieninkin vastarinta rangaistaisiin kuolemalla.

Rosvojoukon päällikkö tarkkaili kyläläisiä ja osoitti ensin uljasta päällikköä, joka siirtyi orjaksi vietävien joukkoon. Rosvopäällikön käsi heilahti laajassa kaaressa ja pysähtyi osoittaen jotakin mustaa. Päällikkönsä käskyä totellen villin näköiset, turbaanipäiset rosvot tottelivat. Kyläläiset oli nyt jaettu kahteen suureen joukkoon. Toisessa joukossa oli orjiksi valitut, toisessa kotiin jäävät. Rosvon katse punnitsi vielä kerran jälkeen jäävän joukon. Hänen katseensa kohdistui ylvääseen nuorukaiseen, joka ryhdikkäänä ja pelottoman tuntuisena seisoi joukon takana katsoen suoraan rosvopäällikköön.

- Hei, sinä siellä, tule tänne, huusi päällikkö. Mikä sinun nimesi on? -Kalunga, kuului vastaus. - Sinusta minäsaan suuret rahat. Harvoin tapaan tuollaisessa kunnossa olevia, mistäse johtuu, päällikkö kyseli leppoisasti.

- Minä olen kristitty, minä en ole koskaan juonut tippaakaan humalluttavaa juomaa. Minä rakastan Jeesusta ja haluan koko sydämestäni palvella häntä, joten aion palvella tulevaa isäntää koko sydämestäni, avasi Kalunga pelottomasti rosvopäällikölle sydäntään. - Sinähän kaiken maailman kumma olet, sinua minä en myykään mistään pienestä summasta, jupisi päällikkö, katsellen nuorta miestä uteliaana. Kalungakin määrättiin orjiksi myytävien joukkoon. Njioni katseli tuska sydämessään uljasta miestänsä ja poikaansa, jotka ryhdikkäinä ja pelottoman tuntuisina katsoivat takaisin. Noissa katseissa oli Njioni lukevinaan lohduttavan sanoman: -Me kuljemme Jeesuksen kanssa, ole turvallisella mielellä.

Tämä hiljainen hyvästijättö lohdutti suuresti surevaa puolisoa ja äitiä. Orjakauppias katseli uteliaana edessään olevaa näytelmää ja hän päätti ottaa Njioninkin orjajoukkoon. Kun rosvot olivat saaneet orjat omaan joukkoonsa, heidät kahlehdittiin pitkään ketjuun ja matka alkoi.

Kylän ulkopuolella olevalle lähetysasemalleoli kiirinyt viesti orjakauppiaiden hyökkäyksestä ja että he olivat vieneet mukanaan kylän ainoat kristityt, Kalungan, Njionin sekä Ndegen. Lähetysasemalla käytiin kiivaaseen rukoustaisteluun sielujen puolesta pahuuden henkiolentoja vastaan

---- jatkuu


©2019 layout206 - suntuubi.com