Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

SYYLLINEN

Uskonnollinen ihminen ei tunne, että hän tarvitsee Jumalan anteeksiantamusta ja armoa. Kain oli ensimmäinen uskonnollinen ihminen, joka yritti tehdä vaikutuksen Jumalaan omilla teoillaan ja ansioillaan. Jumala oli varoittanut Kainia katkeruudesta ja vihasta, mitä tämä oli tuntenut veljeään kohtaan, mutta Kain ei kuunnellut.

Miksi Kain vihasi veljeään? Abelhan oli syytön siihen, että Jumala ei hyväksynyt Kainin uhria. Uskonnollisuus sokaisi Kainin. Hän oli täysin kostonhimonsa vallassa. Kain ei tuntenut synnin voimaa. Moni murhaaja ei löydä jäljestä päin mitään järjellistä motiivia teolleen. Synti vaatii tappamaan ja koska ihminen on täysin sen vallassa ja sokaisema, hänen pitää tappaa. Kain oli sallinut synnin sokaista itsensä ja oli alkanut vihata veljeään ja murhasi hänet. Kun Kain oli surmannut veljensä Abelin, hän tiesi tehneensä väärin ja pelkäsi, miten Jumala puuttuisi asioihin.

Ja Kain sanoi Herralle: "Syyllisyyteni on suurempi, kuin että sen kantaa voisin. 1. Moos. 4:13.

Kainin syyllisyys oli seurauksen pelkoa. Se ei saanut häntä luottamaan Jumalan oikeudentuntoon ja jättäytymään Hänen tuomittavaksseen.

©2019 layout206 - suntuubi.com