Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Mekin apinoimme

Intiassa asuu paljon ihmisiä, jotka eivät syö lihaa. Hindu-uskonnon edustajat ovat tällaisia. Suuressa maassa on kuitenkin paljon muitakin asukkaita. Nämä asukkaat syövät mielellään apinan lihaa, siksi he ovat keksineet keinoja pyydystää niitä. Apinat ovat hyvin uteliaita ja lisäksi himokkaita pitämään sen, minkä ovat saaneet. Nämä niiden ominaisuudet takaavat sen, että taitava pyytäjä saa apinoista helppoa riistaa. Metsästäjät tekevät isoon kiveen apinan käden mentävän reiän ja kovertavat syvemmältä sen laajemmaksi. Samalla he silmäilevät ympäristön puita. Uteliaat apinat tuijottavat miesten puuhia. Yksi metsästäjistä ottaa käteensä banaanin ja laittaa sen kiven koloon.

Miesjoukko etääntyy apinoitten näköpiirin ulkopuolelle. Sieltä miehet tarkkaavat eläinten käyttäytymistä. Apinat joutuvat kiihkon valtaan ja hyppivät puusta puuhun kiveä kohti. Lopulta ne ovat kiven yläpuolella. Joku uskalikko pudottautuu puun juurelle, mutta kiipeää melkein samassa takaisin. Apinajoukko kasvaa kasvamistaan. Lopulta pieni poikanen pudottautuu puusta läheten kiveä. Samassa suuri apinauros heittäytyy sen eteen ja pujottaa nopeasti kätensä kiven aukosta sisään. Metsästäjät seuraavat jännittyneinä tilannetta. Uros kahmii banaanin käteensä ja aikoo lähteä herkkupala mukanaan. Turhaan se riuhtoo ja repii kättään kiven reiästä. Kun se ei hellitä otettaan banaanista, käsi juuttuu ahtaaseen aukkoon. Metsästäjät ovat sillä aikaa hiipineet apinan luokse paksut karahkat käsissään. Eläin huomaa heidän aikeensa ja paljastaa torahampaansa julmaan irvistykseen. Yhden metsästäjistä onnistuu lähestyä sitä takaa päin lyöntietäisyydelle. Voimakas isku päähän ja niin apina vaipuu maahan miesten jalkojen juureen.

ME IHMISETKIN APINOIMME

Apinan uteliaisuus ja himo koituivat sen tuhoksi. Näinhän me ihmisetkin usein toimimme. Sielujemme pettäjä tarjoaa meille vallan katinkultaa ja rahaa tyydyttämään ahneuttamme. Vallanhimo ja kyltymätön ahneus vaivaavat yhteiskuntaamme. Suomi on vieläkin korkean elintason maa. Kuitenkin se on itsemurhatilastossa maailman kärki maita. Jotkut entiset vallan pitäjät lähtevät oman käden kautta viimeiseen iltahuutoon. Jos ihminen voisi saavuttaa onnensa rikkauden ja vallan tiellä, miksi näiden itsemurhan tehneiden joukossa on ollut monia yhteiskunnan peruspilareita? Heiltä ei puuttunut mitään. He olivat arvostettuja ja kadehdittuja ihmisiä. Missä oli vika, kun he päättivät päivänsä? He antoivat sielunsa, vihollisen, sielujemme varkaan ja murhaajan käsiin. Uskon, että, kun he suorittivat velkaansa yhteiskunnalle, he unohtivat erään hyvin tärkeän asian, kaikkein kalleimman, oman sielunsa arvon. Vaikka moni näkee, että raha ja varallisuus ei tuo onnea, sitä tavoitellaan siitä huolimatta.

Jeesus sanoi: " Varas ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan, minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja yltäkylläisyys." Joh. 10:10

Ehkä sinäkin ajattelet, että jos sinulla olisi paljon rahaa ja valtaa, sinä olisit todella onnellinen. Amerikkalaiselta Rockefelleriltä, aikakautensa rikkaimmalta mieheltä, kysyttiin: "Kuinka paljon ihmisellä pitäisi olla rahaa, että hän olisi onnellinen"? Hän vastasi: "Vielä vähän lisää". Jeesus varotti aikakautensa ihmisiä, kun hän näki, että nämä ahnehtivat rahaa:

"Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi sielullensa vahingon? Taikka mitä voi ihminen antaa sielunsa lunnaiksi"? Mark. 8:36.

©2019 layout206 - suntuubi.com