Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

ORJA VAI VAPAA

Näinä ajan illan viimeisinä hetkinä sielujemme vihollinen lähettää väkeviä eksytyksiä. New Age liike julistaa miten hyvä ihminen on. Hän ei tarvitse mitään syntien anteeksiantamusta, koska hän on "täydellinen". Liikkeen opetuksen mukaan syntiä ei ole olemassakaan, se on vain harhaa ja illuusiota. Ihmisen tarvitsee vain etsiä itsessään oleva jumala ja vapauttaa se. Jumalan sana antaa kuitenkin ihmisestä kokonaan toisenlaisen kuvan.
Jes. 64:6 "Kaikki me olimme kuin saastaiset, ja niin kuin tahrattu vaate oli kaikki meidän vanhurskautemme. Ja kaikki me olemme lakastuneet kuin lehdet, ja pahat tekomme heittelevät meitä niin kuin tuuli.
Ensimmäinen ihminen, Adam, oli ollut Jumalan edessä luottoasemassa. Jumala oli uskonut koko paratiisin hoidon hänen käsiinsä. Hän olikin hoitanut sitä uskollisesti Jumalalle. Jumala oli kuitenkin  vaatinut häntä myös varjelemaan paratiisia. Tämän tehtävän Adam oli kuitenkin pahasti laiminlyönyt. Hän oli ollut täysin tottelematon Jumalaa kohtaan ja menettänyt oikeutensa sekä paratiisiin että Jumalaan. Adamin tottelemattomuuden seurauksena ihmisestä oli tullut sekä synnin että paholaisen orja. Paholainen oli laillisesti, tosin petoksen avulla, ostanut oikeuden silloiseen sekä tulevaan ihmiskuntaan jopa meihin ja kaikkiin tuleviin sukupolviin asti.  Ihminen oli kuollut jumalasuhteessaan.

Monet ihmiset ovat hyljänneet Jumalan, joko rakentamalla yhteyksiä sielunviholliseen ja hänen demonivoimiinsa, tai muuten hylkäämällä Jumala minätietoisuudestaan. Toiset taasen ovat  kaivanneet yhteyttä Jumalaan, mutta ovat joutuneet harhatielle rakentamalla uskonnollisuuden ja omien tekojensa siltoja. Ihmisen ja Jumalan välillä on kuitenkin sovittamaton ristiriita, SYNTI. Synti muodostaa ylipääsemättömän kuilun Jumalan ja ihmisen välille. Jumala on torjunut kaikki ihmisen yritykset tulla Hänen yhteyteensä omin ehdoin. Koko ihmiskunta oli joutunut pahan valtaan. Kaikki tekivät vain  pahaa. Petoksessa elävät ihmiset alkoivat toteuttaa omalla kohdallaan sielujemme vihollisen suunnitelmaa, toiset tietensä, toiset tietämättään.
Oliko Jumala nyt menettänyt ihmisen ja taistelu päättynyt lopullisesti paholaisen voittoon? Ei!

Oliko Jumalalla vielä jokin salainen suunnitelma pelastaa ihmiskunta paholaisen käsistä? Kyllä! Jumala on rakentanut sillan synnin kuilun yli antamalla Poikansa, Jeesuksen, kuolla ristillä syntiemme tähden. Jeesus tuli meille ainoaksi Tieksi, Totuudeksi ja Elämäksi.
Joh. 14:6 Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani. Joh. 6: 44. "Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä".

Jumala teki sukupolvia myöhemmin liiton, sydämensä mukaisen miehen, Abrahamin kanssa. Millainen oli tämä liitto, joka päättyi ikuiseen uhriin? Heprealaiset, samoin kuin moni muu Idän kansoista oli veriliiton kansaa. 
Mikä on veriliitto?
Eräs afrikkalainen musta liikkui varovasti Afrikan viidakossa. Hän oli erityisen varovainen siksi, että hän tiesi liikkuvansa verenhimoisen vihollisheimon alueella. Yht'äkkiä mies vaistosi , että häntä tuijotettiin ja kohotti katseensa. Kauhukseen hän huomasi, että peljätyn heimon sotilaat olivat piirittäneet hänet ja keihäät sojottivat hänen rintaansa kohden. Mies tiesi, että hänen loppunsa oli lähellä. Kauhuissaan hän kohotti molemmat kätensä päänsä yläpuolelle. Tämä ele synnytti äkillisen kauhun vihollissotureissa ja yksi toisensa jälkeen laski keihään kärjen maahan ja katosi viidakon kätköihin. Yllätyksekseen mies huomasi, että pelottomat sotilaat olivat paenneet kuin pelkurit ja hän oli jäänyt yksin. Musta mies tiesi, mistä pakokauhu oli johtunut. Hän oli tehnyt veriliiton erään Afrikan pelätyimmän päällikön kanssa. Hänen käsissään oli näkynyt veriliiton merkit.
Vihollissoturit tiesivät, että jos he tekisivät tälle miehelle jotakin pahaa, päällikkö ei jättäisi kostamatta heille sitä. Heidän perheenjäsenensäkään eivät olisi kostolta turvassa, siksi he pakenivat. Ihmeellisen pelastuksen kokenut mies tiesi, että pelätty päällikkö suojelisi kaikin tavoin häntä ja hänen perhettään Tällainen liitto oli rikkomaton.


 Jumala on myöskin solminut veriliiton syntisen ihmiskunnan kanssa. Ihminen oli joutunut synnin orjaksi. Ihmiskunta oli rikkonut Jumalan lain, mutta Jumala tahtoi siitä huolimatta solmia itsensä ja rikkoneen ihmisen välille ikuisen rakkaudenliiton.  Veriliittoon
sisältyi Jumalan puolelta lupaus vapauttaa syntinen synnin ikuisesta orjuudesta. Lisäksi  huolehtia hänestä liiton toisesta osapuolesta sekä kaikista hänen perheensä jäsenistä ruumiin, sielun ja hengen puolesta sekä kaikista heidän tarpeistaan..


Jumala ei löytänyt ihmiskunnasta ketään, jonka kanssa Hän olisi voinut solmia liiton, siksi Hän lähetti oman Poikansa ihmiseksi ja ihmiskunnan edustajaksi, jonka kanssa Hän voisi solmia ikuisen liiton, ettei kenenkään tarvitsisi kärsiä synnin hirvittävässä otteessa.

Veriliitto

- Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. 17. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi. 18. Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen. 19. Mutta tämä on tuomio, että valkeus on tullut maailmaan, ja ihmiset rakastivat pimeyttä enemmän kuin valkeutta; sillä heidän tekonsa olivat pahat. Joh. 3:16 - 19  

©2019 layout206 - suntuubi.com